Over ons

Mercadero is een toegewijd marketingbedrijf dat opereert in de levensmiddelenbranche.

www.mercadero.nl. Wij zijn de handelsagent voor Torfolk Gård.

01 welcome

Torfolk Gård is een Zweedse producent van biologische, premium quality jam (zie ook www.torfolk.se). Al 40 jaar produceert Torfolk Gård biologische jams, sappen en siropen.

Torfolk Gård ligt in de Zweedse bossen van Värmland in het plaatsje Torfolk, dicht bij de Noorse grens.

De meeste bessen die worden gebruikt zijn wilde bessen uit de Zweedse bossen, maar de bramen en frambozen zijn afkomstig uit Bosnië.

Bosvruchten uit Bosnië
Met het kopen van bramen- of frambozenjam of frambozensiroop van Torfolk steunt u de opbouw van een door oorlog verscheurd Bosnië.

In het gebied rond Srebrenica is de traditie van het kweken van bessen en verzorgen van wilde bessen oud. Maar bijna alles is tijdens de oorlog verwoest. Er zijn bijna geen banen, en nauwelijks producten om te verkopen. Maar er zijn nog steeds wilde bessen.

Bij het begin van de wederopbouw van Bosnië, waren wilde bramen en frambozen de eerste producten die beschikbaar waren. Met behulp van een project gefinancierd door de Zweedse overheid hebben de Bosniërs gekozen voor biologische productie. Zowel de wilde als de gecultiveerde bosvruchten zijn biologisch gecertificeerd.

Biologische Fair Trade rietsuiker uit Brazilië
De rietsuiker die wordt gebruikt in Torfolk produkten is afkomstig uit Brazilië. Alle rietsuiker is zowel biologisch als Fair Trade gecertificeerd.